Home / Wereldwijd / BBC – How China Fooled The World

BBC – How China Fooled The World 91

BBC’s Robert Peston gaat in China op onderzoek naar deze machtige Economische reus. China kent al decennia van exceptionele groei die er voor heeft gezorgd dat China de op een na grootste economie van de wereld werd. Terwijl de Westerse wereld de grootste crisis in 70 jaar kent lijkt China maar door te gaan.

Maar zou het zo kunnen zijn dat het land werkelijk voor een enorme economische crisis staat? Peston laat zien wat er werkelijk na de wereldwijde crisis van 2008 in China is gebeurd. China heeft op een schaal die nog nooit gezien is geld uitgegeven en geïnvesteerd in onder andere vliegvelden, wolkenkrabbers en snelwegen.

Het lijkt in sommige opzichten op de fout die Westerse economieën hebben gemaakt door zo enorm op krediet te leven. Door al deze uitgaven blijft China over met een enorme schuldenlast waarvan de vraag is of deze ooit terugbetaald kan worden.

Met interviews met o.a. Hank Paulson (Amerikaanse Minister van Financiën bij uitbraak kredietcrisis), Lord Adair Turner (voormalig voorzitter van de Britse toezichthouder FSA) en Charlene Chu (analist Chinese Banken) die schetsen hoe het land voor wellicht een enorme crisis staat die ons allen kan raken.

Taal: Engels

Reacties zijn gesloten.