Home > Documentaire tips van Edin Mujagic

Documentaire tips van Edin Mujagic

Nu Nederland weer is teruggekeerd en de studenten weer aan een (nieuwe) studie beginnen is het een mooi moment om nog even wat extra kennis op te doen. Wij hebben afgelopen week Lex Hoogduin en Hans de Geus reeds gevraagd naar documentaires dan wel ander beeldmateriaal dat iedereen gezien moet hebben.

Vandaag vragen we dit aan Edin Mujagic: monetair econoom verbonden aan Universiteit van Tilburg en schrijver van o.a. het boek Geldmoord.

Welke documentaires (of ander beeldmateriaal) zou volgens u iedereen gezien moeten hebben en waarom?

1. Inside Job

Toelichting: Inside Job is in mijn ogen een must, echt waar. Kijker krijgt helder inzicht achter de schermen en leert, hoop ik althans, bekenden die aan het economisch debat meedoen, niet zomaar te vertrouwen. Ieder van hen heeft belangen en dus een eigen agenda.

2. Milton Friedman – The Power of Market

Toelichting: Vooral omdat het tegenwoordig in is, door de crisis, de markten de schuld te geven van alles en nog wat. Dat is zeer zeer onterecht.

3. Subprime Banking Mess

Toelichting: Het is een humoristische video waarin op humoristische wijze duidelijk wordt gemaakt wat de kern is van het probleem eigenlijk. Zet de kijker aan het denken, geeft de kern van de crisis dus weer en zorgt voor heel wat gelach, ook wel nodig in deze sombere tijden.

——————————–

Edin Mujagic heeft ook een blog waar hij het nieuws over inflatie voorziet van duiding en commentaar. Daarnaast is hij ook actief op Twitter.

Share