Home > Over EconomieDocu

Over EconomieDocu

PinterestIconEconomiedocu.nl is in juni 2013 gestart als hobbymatig project. Door interesse in economische documentaires hadden we in de jaren vooraf al heel wat materiaal on en offline gezien. Door de dagelijkse enorme hoeveelheid film die op het internet verschijnt is het lastiger voor gebruikers om te filteren en voor de makers om op te vallen.

EconomieDocu.nl probeert hierbij onze bezoekers te helpen die interesse hebben in economische onderwerpen door een selectie te maken van de vele documentaires, films en ander materiaal wat te vinden is op de publieke websites. Naast onze handmatige selectie van de documentaires kunt U als bezoeker een documentaire een aantal sterren geven. Zo kunt u andere bezoekers laten weten of de documentaire een aanrader was!

Op Economiedocu.nl kunt u vele documentaires aantreffen op het gebied van business, bankieren, economie, zowel op micro als macroniveau en economische geschiedenis. De films en documentaires kunnen zowel Nederlandstalig als Engelstalig zijn en komen van diverse zenders zoals BBC, Nederlandse Publieke Omroep (helaas minder dan ooit door nieuwe regels NPO) en PBS. Naast de documentaires van deze zenders plaatsen wij ook materiaal van documentairemakers, kleinere particulieren en websites zoals TEDx.com.

De documentaires zijn doorgeplaatst vanuit andere websites en EconomieDocu.nl en is daardoor afhankelijk voor de juiste werking van de documentaires van externe bronnen. Graag willen wij U de bezoeker vragen om een melding te doen bij niet meer werkende documentaires zodat wij kunnen zoeken naar een alternatief of deze kunnen verwijderen van onze website.

Weet U een goede documentaire die er nog niet opstaat of hebt u er een gemaakt? Gelieve ons te contacteren en wij zullen kijken of de inzending in aanmerking komt voor plaatsing.

Veel gestelde vragen

A: Omdat wij geen invloed hebben op de bron kan het zijn dat een video player benodigd is om de documentaire goed te kunnen kijken. Dit zijn vaak Silverlight en Flash. Wij kunnen niet garant staan voor de juistheid van deze programma’s.

A: Nee, daarom kunnen wij niet verantwoordelijk gehouden voor de juiste werking, juistheid van de informatie noch zaken rondom het auteursrecht van de documentaires. De video’s worden ge-embed van publieke websites. Mocht de video van de publieke website gehaald worden is hij hier ook niet meer werkzaam. EconomieDocu.nl plaatst geen enkel materiaal zelf op de publieke websites.

A: Nee, EconomieDocu.nl is een hobbymatig project. We proberen door het verzamelen van op publieke websites geposte documentaires een overzicht te creëren voor iedereen met enige interesse in economische onderwerpen.

A: Nee, tenzij de documentairemaker een link naar de video heeft opgestuurd. Hiernaast is er echter geen sprake van contact en wij zullen nooit zomaar contactgegevens verstrekken.

A: Omdat EconomieDocu een hobbymatig project is hebben wij er voor gekozen om voorlopig geen reacties toe te staan. Wanneer wij reacties toestaan moeten wij ook zorg dragen voor controle op de reacties en de juistheid daarvan. Deze tijd willen wij voorlopig liever steken in het zoeken, vinden en posten van goed materiaal. Wanneer de site het toestaat waar de video is gehost kan daar gereageerd worden op de documentaire.

 

Share

Geef een reactie