Home / Marketing / The Light Bulb Conspiracy

The Light Bulb Conspiracy 57

The Light Bulb Conspiracy is een documentaire over producten die zijn ontworpen om maar een bepaalde tijd mee te gaan. De geplande veroudering is een bekend verschijnsel om de levensduur van een product te verkorten.

Een voorbeeld hiervan is het hoe vaak de gloeilampen doorbranden. In het Phoebus Kartel zaten alle grote lampfabrikanten van rond 1900. Dit kartel legde grote boetes op aan bedrijven die gloeilampen produceerde met een levensduur langer dan 1000 uren.

Deze verkorting van de levensduur zorgt er voor dat consumenten geld uit moeten geven aan de vervanging van de producten. Dit zorgt voor meer inkomsten voor de fabrikanten en meer consumering. Hoewel het zorgt voor economische groei wordt de rekening gelegd bij het milieu.

In de docu komt een Amerikaans industrieel ontwerper aan het woord die door Amerika rondreist om bij fabrikanten deze geplande veroudering te propaganderen. Ook bij een aantal populaire producten vandaag de dag hebben velen het idee dat dit wordt toegepast. Een documentaire die een inkijk geeft in deze controversiële praktijken.

Taal: Engels

Reacties zijn gesloten.